PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Bojan Marović

Bojan Marović je crnogorski pjevač i violončelista, rođen 21. maja 1984. u Podgorici.

Muzikom počeo da se bavi sa 10 godina u Školi za muzičke talente “Andre Navara” u Podgorici u klasi profesora Alekse Asanovića. Srednje muzičko obrazovanje nastavlja u srednjoj muzičkoj školi “Vasa Pavić” u Podgorici u klasi profesora Mladena Popovića gdje osvaja brojna priznanja kao solo violončelista i kao član raznih ansambala.

Muzičku akademiju na Cetinju u klasi profesora Sotnjičuka upisuje 2003. godine, a zatim 2004. godine prebacuje se u Beograd na ALU u klasi profesora Bože Saramandića gdje je i diplomirao.

Prvi javni nastup Bojan je imao 2001. godine na festivalu Sunčane Skale gdje osvaja Zlatnu sirenu, odnosno prvu nagradu na Večeri novih zvijezda, zatim osvaja Bronzanu sirenu na Večeri zvijezda, što se tada prvi put desilo u istoriji festivala. Iste godine osvojio je i mnoge druge nagrade poput: Oskar popularnosti u Beogradu, Zlatni melos, Montefon, Oskar u Banja Luci.

Do danas osvojio je i mnogobrojne druge vrijedne nagrade, a 2007. godine postao je ambasador IOM (International of migration people) i posvećuje se borbi protiv trgovine ljudima kao i podizanju svesti populacije o samoj ideji.

Bojan se aktivno bavi muzikom i u svojoj diskografiji ima mnogobrojne hitove.

Postao je ambasador Fondacije Budi human u želji da se sredstva za korisnike Fondacije prikupe što efikasnije.

×

PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Pošalji 1 na: 14543