PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Podvig GODINE - Za devetočlanu porodicu Spasić obezbijeđen NOVI dom

U okviru akcije Srcem za Crnu Goru koja je u organizaciji humanitarne Fondacije Hemiias, Fondacije Budi human, humanitarnog fonda Hilal, a posredstvom platforme humanost.com održana prošle godine, obezbijeđena je nova kuća za devetočlanu porodicu Spasić iz Podgorice, koja je živjela na rubu egzistencije. Ključeve novog doma uručili su im Goran Jovanović, osnivač Fondacije Budi human i platforme humanost.com i predstavnik Fondacije Hemiias, Adnan Zajmović. 

Veliki trud i rad uložen je prethodnih mjeseci u ovaj projekat, a pored plaćenih liječenja, radili smo i na obezbjeđivanju novih domova za egzistencijalno ugrožene porodice.

Novi trenutak koji nam je srce napunio, kada smo familiji Spasić obezbijedili krov nad glavom. Tu radost, ta djeca nikada neće zaboraviti. Ni oni, a ni mi. Ovo je akcija Srcem za Crnu Goru, poručio je dobrotvor Hajriz Brčvak, koji je ujedno i osnivač Fondacije Hemiias . 

Sedmoro djece iz porodice Spasić i njihovi roditelji zamijeniće hladne prostorije koje prokišnjavaju, krov koji je propao, prozore bez stakala, kuću bez izolacije i fasade, tužnu svakodnevicu novim, toplim domom, krevetima u kojima će spavati spokojno, vedrim bojama, napuniće kuću osmijehom, biće sigurni i bezbjedni.  
Namještaj za kuću su donacije ljudi koji su željeli da budu dio ove velike akcije, pa su tako komadi pristizali iz raznih gradova Crne Gore, a Pejović company izradili su ormare po mjeri. 
Ova divna, srećna priča, koja je iz korijena promijenila život jedne porodice, dokaz je koliko možemo. Hvala svima koji su doprinijeli da sada, kada dolaze hladni dani, porodica Spasić ne mora da strepi od svake kapi kiše ili malo jačeg vjetra. Borislav, Bojana, Bojan, Nikolina, Nikolija, Nikola, Zorica, Senada i Velja su zahvalni! 

BUDI HUMAN i nastupi na Bokeškom maratonu!

Ekipa Bokeškog maratona odlučila je da donira 20 startnih brojeva za maraton, a time će i ovaj događaj, koji je zakazan za 17. decembar, dobiti i predivnu, humanu notu. Šta to znači? Bokeški maraton donira 20 startnih brojeva Fondaciji Budi human, a sistem obezbjeđivanja startnih brojeva jeste da se iznos od 200 eura po osobi uplaćuje na Opšti račun Fondacije Budi human: 520-14624-47, uz naznaku da se uplata vrši za Bokeški maraton. Zajedno pomjeramo granice. Budi human i nastupi na Bokeškom maratonu! Požuri po svoj startni broj! Pri uplati, naznačiti da je svrha Bokeški maraton Za sve informacije, možete se obratiti putem mejla budihuman.me@gmail.com i poslati uplatnice ...

Prikupljena sva potrebna sredstva za liječenje brata i sestre Kraljević!

Vanja i Minja Kraljević su brat i sestra iz Petrovca za koje je Fondacija Budi human pokrenula akciju prikupljanja pomoći, a ista je obezbijeđena u veoma kratkom roku, zahvaljujući čemu će ovo dvoje djece otputovati na neophodno liječenje. Vanja i Minja imaju dijagozu autizma i godinama su se liječili u inostranstvu. Porodica nije u mogućnosti da finansira dalje liječenje, zbog čega su se obratili za pomoć. Za brata i sestru Kraljević prikupljeno je 4895 eura, koliko je i bilo neophodno za odlazak u Srbiju na liječenje. U narednim danima slijede nove akcije za djecu kojoj će biti potrebna naša pomoć, poručio je osnivač Fondacije, Goran Jovanović. ...

×

PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Pošalji 1 na: 14543