PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Podvig GODINE - Za devetočlanu porodicu Spasić obezbijeđen NOVI dom

U okviru akcije Srcem za Crnu Goru koja je u organizaciji humanitarne Fondacije Hemiias, Fondacije Budi human, humanitarnog fonda Hilal, a posredstvom platforme humanost.com održana prošle godine, obezbijeđena je nova kuća za devetočlanu porodicu Spasić iz Podgorice, koja je živjela na rubu egzistencije. Ključeve novog doma uručili su im Goran Jovanović, osnivač Fondacije Budi human i platforme humanost.com i predstavnik Fondacije Hemiias, Adnan Zajmović. 

Veliki trud i rad uložen je prethodnih mjeseci u ovaj projekat, a pored plaćenih liječenja, radili smo i na obezbjeđivanju novih domova za egzistencijalno ugrožene porodice.

Novi trenutak koji nam je srce napunio, kada smo familiji Spasić obezbijedili krov nad glavom. Tu radost, ta djeca nikada neće zaboraviti. Ni oni, a ni mi. Ovo je akcija Srcem za Crnu Goru, poručio je dobrotvor Hajriz Brčvak, koji je ujedno i osnivač Fondacije Hemiias . 

Sedmoro djece iz porodice Spasić i njihovi roditelji zamijeniće hladne prostorije koje prokišnjavaju, krov koji je propao, prozore bez stakala, kuću bez izolacije i fasade, tužnu svakodnevicu novim, toplim domom, krevetima u kojima će spavati spokojno, vedrim bojama, napuniće kuću osmijehom, biće sigurni i bezbjedni.  
Namještaj za kuću su donacije ljudi koji su željeli da budu dio ove velike akcije, pa su tako komadi pristizali iz raznih gradova Crne Gore, a Pejović company izradili su ormare po mjeri. 
Ova divna, srećna priča, koja je iz korijena promijenila život jedne porodice, dokaz je koliko možemo. Hvala svima koji su doprinijeli da sada, kada dolaze hladni dani, porodica Spasić ne mora da strepi od svake kapi kiše ili malo jačeg vjetra. Borislav, Bojana, Bojan, Nikolina, Nikolija, Nikola, Zorica, Senada i Velja su zahvalni! 

Za trogodišnju Medinu Ramović koja boluje od tumora mozga, Fondacija Budi human uputila pomoć u iznosu od 5000 eura

Medina Ramović je trogodišnja djevojčica iz Ulcinja kojoj su ustanovljene tumorske promjene zadnje lobanjske jame. Medina se nalazi na liječenju u kliničkom centru u Beogradu, od februara 2023. godine. Posredstvom Fondacije Budi human, za ovu hrabru djevojčicu je upućen iznos od 5000 eura, radi olakšavanja nastavka procesa liječenja. ...

Nakon pada, Blažu je ustanovljena akutna leukemija, trenutno je na liječenju u Turskoj, Fondacija uputila dodatnih 2500 eura pomoći

Blažo Marljukić je dvadesetjednogodišnji mladić iz Bara kojem je nakon pada, ustanovljena akutna leukemija. Blažo se trenutno nalazi na liječenju u Turskoj, u pratnji svog mlađeg brata. Posredstvom Fondacije Budi human, Blažu je jednom upućena pomoć u iznosu od 7500 eura za liječenje. S obzirom da Blažo mora nastaviti liječenje u Turskoj, Fondacija je uputila dodatnih 2500 eura kako bi se osigurala potrebna podrška u ovom izazovnom periodu. ...

×

PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Pošalji 1 na: 14543