PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Momčilo Otašević

Momčilo Otašević, rođen je 20. februara 1990. godine na Cetinju. Osnovnu i srednju školu, kao i Fakultet dramskih umjetnosti završio je na Cetinju, odsjek gluma. Diplomirao je u klasi profesora Branislava Mićunovića.

Još kao student glume ostvario je zapažene uloge kako u pozorištu, tako i na filmu i televiziji. Uprkos velikom broju angažmana na filmu i televiziji, često napominje kako najviše uživa u bliskom kontaktu sa publikom, odnosno na daskama koje život znače.
 
Iza njega su brojne nagrade i priznanja: najbolji inostrani glumac na filmskim susretima u Nišu 2013. za ulogu Milivoja u filmu "Led", rediteljke Jelene Bajić Jočić, nagrada za najboljeg mladog glumca i nagrada "Avdo Mujčinović" za ulogu Mikelea u predstavu Jagoša Markovića- "Filomena Marturano" na Jugoslovenskom pozorisnom festivalu "Bez prevoda" u Užicu i nagradu za najbolju mušku ulogu na tivatskom festivalu "Purgatorije" 2018. godine za ulogu Iva Ledinića u predstavi "Ekvinocijo" - režija Ivica Kunčević.
 
Živi i radi u Zagrebu, a ulogu ambasadora Fondacije Budi human preuzeo je u želji da aktivno doprinosi i pomaže Fondaciji kako bi za svako dijete obezbijedili srećnije djetinjstvo.

×

PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Pošalji 1 na: 14543