Izvršni direktor
Goran Jovanović

NAŠA MISIJA

  • Imam 10 godina, idem u 4.razred i željela bih... otputovati u Diznilend.

  • Ja imam 14 godina i san mi je da upoznam Mesija.

  • Ja sam Ema, imam 15 godina i imam mnogo želja... da idem u školu... da se spremam za maturu... da upišem fakultet... da se zaljubim... da ne moram da nosim periku... da ne živim u bolnicama... da ne osjećam poglede kojima me odrasli žale..Da budem kao sva ostala djeca... ZDRAVA!

Upravo zdrava djeca, izliječena djeca, to je zadatak Fondacije Budi human, to je zadatak svih nas!

Fondacija ”Budi Human” obezbijedila je nov i transparentan način doniranja pomoći oboljeloj djeci. Uz pomoć tri mobilna operatera uspostavili smo jedinstveni donatorski broj 14543 preko kojeg će društveno odgovorni građani moći da uplate novac. Donacije na broj 14543 su oslobodjenje plaćanja PDV-a, tako da se sva sredstva preusmjeravaju za liječenje.Web stranica Fondacije Budi human je po načinu funkcionisanja i transparentnosti jedinstvena, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, obzirom da omogućava svim posjetiocima da u stvarnom vremenu prate SMS donacije, uplate preko računa, kao i način na koji se troše sredstva.

Takođe, Fondacija radi sve kako bi omogućila da novac može da se donira i platnim karticama.Fondacija u cilju prikupljanja sredstava za oboljele mališane koristi sistem oglašavanja pomoću društveno odgovornih medija koji sa Fondacijom imaju potpisan Memorandum o saradnji.Na ovaj način Fondacija svojim korisnicima omogućava da su ravnopravno zastupljeni u medijima. Istovremeno, donatorima se pruža mogućnost da izaberu kome žele da pomognu, što omogućava da sva djeca kojima je potrebna pomoć imaju jednake šanse.

Medicinsku dokumentaciju koju dostavljaju potencijalni korisnici novčane pomoći razmatra tročlana Komisija ljekara specijalista koju čine: dr Snežana Raspopović - medicinska direktorica Kliničkog centra Crne Gore, dr Sonja Milašinović - direktorica Instituta za bolesti djece i dr Maja Kavarić - neonatolog.

Redovno funkcionisanje Fondacije se ne finansira od donacija i Fondacija ne uzima procenat od doniranih sredstava. Novac za svakodnevni rad (troškovi kancelarije, Komisije, telefonski računi, internet, zarade administratora, tehničko održavanje...) Fondacija obezbjeđuje od društveno odgovornih firmi koje podržavaju rad Budi human kroz usluge ili finansijsku pomoć.

Nadamo se da će humani ljudi uz pomoć Fondacije Budi human i portala koji omogućava jednostavan i transparentan način doniranja omogućiti da svi mališani dobiju još jednu šansu u svojoj borbi.

Srdačno,

Goran Jovanović

@
Pošalji email:
Pon-Pet(08-16h):