Humanitarna akcija Milion koraka
Andrija Đukić ima 15 godina, učenik je Srednje stručne škole Sregije Stanić u Podgorici.


Živopsni predjeli Francuske i Španije prikazani u filmu The Way koji govori o hodočasniku Tomu, inspirisali su mladog Andriju da 20.juna, sa svojom mamom, krene pješke na putovanje svojih snova, dugo 900 km.

Cijelu avanturu prati humanitarna akcija Milion koraka, putem koje se prikuplja novac za mališane Fondacije kojima je potrebno liječenje.

Građani Crne Gore koji žele da pruže podršku, mogu da pošalju SMS poruku sadržine 30 na broj 14543. Na taj način će podržavajući Andriju u svom podvigu učestvovati u prikupljanju sredstava za oboljelu djecu. Pomoć mogu pružiti i uplatom na:


žiro račun
520-38928-79


ili iz inostranstva na devizni račun
520042000001493133,
IBAN broj: ME25520042000001493133

SWIFT: HBBAMEPGXXX


Put Svetog Jakova koji, unazad hiljadu godina, hodočasnici prelaze, počinje u francuskom gradu Saint Jean Pied de Port, i vodi sve do španskog Santiago de Compostele. Tokom puta hodošasnici nose "Credential" odnosno pasoše a u prenoćištima dobijaju pečat kao potvrdu da prelaze putem sv Jakova. Na kraju, hodočasnici koji uspješno stignu do cilja primaju Compostelu, tzv hodočasničku diplomu.

Pješačenjem i upoznavanjem pirinejskih, galicijskih i atlanskih predjela, petnaestogodišnji Andrija očekuje da će pomjeriti svoje granice i pobijediti svoje slabosti i strahove, naročito od odustajanja i neuspjeha. Poželio je da svoj put posveti svoj djeci kojoj je pomoć najpotrebnija, da na svoj, ne tako svakidašnji, način pokuša da im pomogne, a ujedno i inspiriše generaciju, ali i sve mlade ljude u Cnoj Gori da prate svoje snove, da nađu svoj put i da na tom putu čine dobra djela.


@
Pošalji email:
Pon-Pet(08-16h):